Helg!

Så utförlig var den uppdateringen...
Jag lyckas inte riktigt få ihop min tid märker jag. Nu är det helg och lördag igen. Idag har vi ätit lunch på stan och ikväll blir det hemmahäng med Lucas och Patrik.
Imorgon ska det kikas på utemöbler till balkongen. Nu jäklar ska vi välkomna våren på riktigt!




Bjuder också på några bilder från torsdagens mammaträff. Bebisarna bara växer och växer...









Let the sunshine in!

Njuter av vårvädret, det är vad vi gör och har gjort. Mycket har hänt sedan vi hördes sist. Liv säger "Mamma" och "Pappa", pekar på lampan och sover katastrofdåligt!
Nu ska vi iväg till Emelie och Ebba på mammaträff.
Kika in senare för en fylligare uppdatering!








Fyll inte livet med dagar...



Fyll dina dagar med Liv...























Här är vi!

Livet som mamma är fullspäckat! Därför ibland lite dålig uppdatering här inne mellan gångerna.
Vi är precis hemkomna från Göingegården och Oscar och Helena. Idag var vi bara 6, då bland annat sjukdom härjar i gruppen. Livan, Oscar och Ebba är också förkylda, men valde idag att snora och hosta ikapp! Liv är dock på bättringsvägen. Låt det förbli så!
Vi har ätit underbara räkmackor, ännu underbarare muffins och njutit ute i härliga vårvädret! Blev även en solig promenad både dit OCH hem! Bra där!










Napptjuven Oscar!

Gunga gillar vi!


Även gungpremiär för Ebbis!

Hade det varit för Livan också.
Om hon hade varit vaken....

Fredag igen!

Och inte oss emot! Tvärtom, fredagen är den bästa dagen på hela veckan! Och idag vart den alldeles för bra, då vi vart bjudna hem till Anneli, Vilda och Oliver. De bjöd på supergod mat, lek och massa kaffe! En härlig blandning utav det allra bästa här i livet!
Ikväll blir det lugna gatan. På menyn står Carbonara och rödvin.
Jag och Ludvig jobbar imorgon bägge två, så mormor och morfar ska passa det lilla trollet.
På kvällen ska vi hem till familjen Johansson på middag!
Blir nog inte så dum denna helgen heller...













En torsdag!

Livan har hostat sig igenom denna natt också. Stackars lilla knyte vad jobbgt det är! Inbillar mig att hostan varit något bättre under dagen, förhoppningsvis på friskningsvägen!
Idag har vi hängt med Rebecca och Lucas. Vi hann med en lunch hemma hos oss, sen en sväng på stan, som avslutades med fikastopp på EspressoHouse.
Kan tyckas att vi fikar mest hela tiden...
Men vi gillar liksom det...




Eländet fortsätter...

Och eländet döper vi till HOSTA! Det är just vad vi gör mest hela tiden här hemma nu. Jag och Livan. Om vartannat. Väcker inte hon mig, så väcker jag henne. Ett riktigt helsike. Förkylningen den lilla haft har gått över till den här jäkla rethostan. Till en början bara till natten, men nu både dag och natt! Stackars lilla pyre, när ska hon bli kry igen?! Och en mamma som inte haft en röst på två dagar, samt sarshostar 24 h är ju inget kul att ha och göra med...
Och sömnlösa nätter hjälper inga föräldrar i nöd...
Några tips på vad man skulle kunna ge den lilla? Hostmedicin? Hemmakurer?
Därför ett litet ljus i mörkret denna onsdag, då vi fick spendera dagen hemma hos Karro och Elton, tillsammans med alla andra mammor och bebbar.
Hembakt, festliga fajitas och chokladglass kalasade vi till det med idag. Harrejösses ja, detta är vad vi morsor sysslar med på en sketen onsdag! Lyx!











Ikväll har vi myst lite extra med Ludvigs föräldrar, som imorgon kväll sitter på ett flyg till Thailand. Jäklar vad härligt dom ska ha det! Inte alls avundsjuk...
Här hemma har vi ju vår på gång. Eller förlåt mig. Snön kom ju precis. Igen.
Ännu bättre...


Trevlig resa farmor och farfar! Vi kommer sakna er jättemycket!

Haha måste också visa denna underbara bild. Äntligen har liggdel bytt plats med en sittdel på vagnen. Inte en dag för tidigt. Ett under att denna rullta fått plats så länge som sju månader!





Att få en helg på tu man hand...

Precis vad vi behövde. Jag och Ludvig. En helg då det bara var vi två. Kvalitetstid när den är som bäst och känslan av att bara få vara...
Stenungsund visade sig från sin soliga sida denna fina lördag. Då vi fyra stycken småbarnsföräldrar, allihopa hade lyckats hitta en ledig helg, samt fått fatt i barnvakt till de små trollen! Fantastiskt! Det är inte ofta alltihopa klaffar så fint som det gjorde denna helg, så därför tog vi tillfället i akt att ge oss själva en härlig spahelg!
Och så gott vi hade sen! Stenungsbaden bjöd på en mysig, lättsam och familjär stämning. Trevliga rum, med en utsikt som hette duga! Ett litet, men ack så härligt spa, där vi ute i vårsolen, nere i varma källan,  kunde njuta av en svalkande Hof. Jodå, detta stället hade rättigheter nere i spaavdelningen - Finfint!
Efter diverse bad och bastuaktiviteter, begav vi oss upp till rummen för att svira om inför kvällens stundande aktiviteter. Australiensisk vinprovning, middag och schlagershow stod på tapeten!
Då jag också träffade på två goda vänner, som jag pluggade med på Elisabethskolan, som arbetade nere i spat, fick jag och Ida den stora äran att helt gå loss uppe i makeup-studion! Ett så kallat hallellujahmoment!
Sen var det dags för vinprovning. Tre viner. Ett vitt och två röda. Två var goda. Ett var äckligt...
Middagen smakade dessvärre heller inte vidare bra. En besvikelse för oss alla, då vi först och främst fick in kall mat och när den väl kom tillbaka. Fesljummen, tåls att säga, så smakade den inte bättre för det. Ryggbiffen smakade mer kokt än stekt. Ni förstår ju att jag inte behöver säga så mycket mer...
Men drycken till blev desto godare! Så varma i kropp och sinne, njöt vi sedan av en hejdundrande schlagershow. Som bjöd på mer skratt än dans!
Att sedan få sova en hel natt. En HEL natt. Att få vakna av sig själv. När man vill...
Det mina vänner. Det är underbart!

Denna helg kommer vi att leva gott på länge.


















Morgonmys med rumshäng och Vasaloppet!




På vägen hem trillade vi in på IKEA. Ida & Mikael köpte en tvbänk.
Ett under hur vi fick plats...

Och hem kommer man till den här lilla stjärnan!
Som mamma och pappa har längtat!


Då åker vi snart!

Och destinationen är Stenungsbaden.
För jäkla underbart! Ida och Mikael gör oss sällskap!
Kommer att bli en mycket fin helg...

En underbar helg i sikte...

Japp. Och imorgon kommer ni att förstå varför...
Liv är frisk igen. Dock något snuvig och lite hostig på nätterna, men mycket piggare. Tack och lov! Vi har liksom suttit i karantän större delen av veckan. Som nämnt tidigare fick vi skippa mammaträffen igår, men inte vart vi ensamma för det. Det fanns de som trotsade ödet. Rebecca och Lucas - våra räddare!
Trots snor och baciller, kom de förbi igår eftermiddag på lite lek och fika. Även kvällsmaten delades våra familjer emellan. Underbart att träffa folk, då jag nästan trodde att jag och Liv var de enda levande kvar...
Idag har vi varit på sångstund på biblioteket, samt haft besök av min moster Tina och hennes Noah.
En fin fredag, som just nu fortsätter att njutas av, i all min ensamhet. Igen. Ludvig är på Cabaret Lorensberg med sitt jobb och har trevligt. Själv så har jag precis slukat i mig kvällens gourmétmiddag - bestående av Korv Stroganoff, rester från dagens lunch. Skall tilläggas att ett glas rödvin serverades till middagen. Skål på det!

Men imorgon kära vänner. Då blir det andra bullar...
Och annan kvällsmat. For sure...



Livan var klädd i svart, vilket gjorde Lucas lite förvirrad.
"Hon" blev "han" hela eftermiddagen.
Det var lite roligt...




Efter träningen, blev vi bjudna på kvällsmat hemma hos Wejrot's!

The game is on!
Det bjöds på lite kvällsbrottning...


Sångstund och en Liv som var exalterad över att få träffa sina bebiskompisar igen!





Våren närmar sig...


Nu får det räcka!

Liv har blivit sjuk. Igen. Detta är väl sjätte förkylningen lilla trollet har åkt på. Endast, idag, sju månader gammal. Vi har kurerat i några dagar nu med nässug, alvedon och nässpray. Numera feberfri, men fortfarane snorig och hostig. Därför missar vi idag veckans mammaträff nere hos Josefin och Noah. Dagen till ära skulle även Emelie och Ella varit med. Typiskt!! Kommer därför att vara lite smådeppig hela dagen här nu..
Hör av er ni basiluskorädda människor som önskar sällskap!
Men som alltid - ur något ont kommer det något gott. Och här har det hänt grejer. Liv har lärt sig pincettgreppet. Med tumme och pekfinger plockar hon så fint upp, mat allra mest, och stoppar till munnen. Ser så roligt ut att jag skrattar högt varje gång! Har även stått själv med stöd mot fotpallen i, vad som kan kallas för, några sekunder. Detta var pappa omåttligt stolt över. Han tror att hon lär sig gå snart. Det tror inte jag...
Får se vad denna dagen har för spännande att erbjuda...




En av höjdpunkterna denna vecka - Torgdag och nya blommor till hushållet...

Då vi inte vill sova i sängen, leker vi i den istället...



RSS 2.0