Dan före dan...

...firades hemma hos oss ikväll. Ett nytt event, då vi annars brukar fira hemma hos mina föräldrar. Inte så pjåkigt dock. Vi bjöd på god mat, med tillhörande god dryck. Vi pratade och myste. Spelade lite bingo mitt emellan. Jag och Ludvig vann storvinst - hela 200 kronor! Liv var med en kortis i sin nya rosa pyjamas, innan det var dags för sovkoma inför julafton. Imorgon är det alltså dags. Dagen som är DAGEN. Dagen då Liv får träffa Tomten för första gången. Spännande! Första julen tillsammans med vår lilla familj. Kan inte vara lyckligare...






Julklappar och grillning

Igår hade vi full rulle hemma. Malin, Ida och Ville var på besök. Ville och Liv bytte julklappar. Livan fick den sötaste pyjamasen och av Villes gammelmormor och gammelmorfar fick hon en hemmasydd haklapp. Underbar! Livan gav Ville en bok, i vilken bland annat både kossa, gris och hund kunde prata.
En riktig succé, tyckte vi mammor. Bebbarna var mest intresserade av snörena och det prasslande pappret...
På kvällen begav vi oss hem till Marita och Björn på julbak nummer tre. Jodå. Here we go again. Dock denna gång var jag inte riktigt lika delaktig. Detta var i samma veva som den lilla skulle äta gröt, kleta runt och bajsa lite. Men gott blev det. Knäck och julkola med marshmallows! Sen bjöds vi alla på den mest ojuliga maten. Grillat! Så fantastiskt gott. Julmaten kommer man bli mer än trött på, så den där grillade köttbiten har nog aldrig smakat så gott som den gjorde just igår...















Julstress

Har fortfarande inte riktigt fattat att det är julafton på lördag. Livs första sådan. Och kan heller inte riktigt förstå varför det varje år blir lika stressigt. Städning ska vara avklarad, julblommor ska planteras om (och som säkert även dessa hinner vissna innan julafton!), klappar ska inhandlas och fönster ska putsas!! Tror vi struntar i det sistnämnda. Hört att det är en ny storm på väg...
Men det är väl detta som hör julen till. Stress i sin högsta form som får oss alla att bekänna färg och sätta sprätt på vårt annars vintertrötta jag!
Idag har jag och Livan fått bockat av en del saker som nämnts ovan i alla fall. Vi har städat, köpt blommor, samt inhandlat en del av klapparna. Resten fixas imorgon eftermiddag.
Rebecca hade jag som sällskap vid klappjakten. Efter detta var det dags för lite tjejkväll hemma hos oss, med god mat, öl och snicksnack. Bara jag, Livan och Rebecca. Supermysigt!
Imorgon kommer Ida och Ville på besök, ska bli kul att träffas då det var alldeles för längesen nu!
Men nu blir det sängen nästa! Natten på er!





Sista mammafikan för detta året

Ja nästa gång vi ses är det ett nytt år. 2012. Tiden går alldeles för fort. Bromsa lite nu tycker jag. Har redan varit hemma i snart 6 månader! Galet vad det rusar fram.
Mammafika hos Karolina och Elton. Och vilken festlig sådan! De bjöd på smarrig smörgåstårta och efter det marsipantårta. Lillkillen döptes i helgen, så detta goda var kvar efter helgens stora event!
Vi saknade Josefin och Noah idag dock. Hoppas på att få se dom snart igen!
Livan har för övrigt haft en strålande dag. Det är lite vartannat nu för tiden. Ena dagen argbigga. Andra inte. Får lite lätt whiplashskada av dessa humörsvängningar! Därför ska vi njuta av de dagar hon strålar och oj vad härligt vi har haft det idag! Imorgon ska jag och Livan ut på klappjakt i Kungsbacka, så håll tummarna att det smittar av sig! Oddsen talar dock emot...


Värdparet!









Idag agerade alla fyra bebisar solstrålar, så mammafikan vart lugn, harmonisk och alldeles, alldeles underbar!

Juletid

Då var julbak nr 2 avverkad. Herregud, jag som ALDRIG bakar! Jag kanske har fått mersmak? Känner mig som en ny Leila, dock med en något gråare och dystrare framtoning. Men ändå! Kanske har nya livet som mamma fått in mig på nya kokarstigar, eller så är det bara ytterligare ett infall i julens tecken?! Tiden får utvisa om det nyfunna bakintresset står sig in på det nya året.
Bakningen ägde rum hemma hos min moster Tina, där vi som ska fira julaftons kväll tillsammans, förberedde de söta tillbehören. Och idag infann sig den riktiga julkänslan. Äntligen. Till ljudet av White christmas och spraket från brasan, kunde inget annat än jul existera. Allt var rött, glatt och jättehärligt!
Kvällen och natten spenderas hos mina föräldrar. Ludvig är på vift och jag och Livan kände för att bli lite extra ompysslade. Det lilla knytet somnade redan halv sju och sover nu för natten. Så här sitter vi nu. Livlösa. Måtte natten gå fort, så vi får lukta på klimpen snart igen!









Fin fredag!

Fredag. Den dag i veckan som man alltid längtar efter mest. Igår hade jag och Liv en hemmafredag. Inte så populärt. Hon skällde på mig typ hela dagen och vart inte nöjd med något förutom att bli buren. Tills dess att pappa kom hem. Då blir det lilla odjuret som förbytt. Skrattar och ler. Vadå har jag varit sur idag?! Så orättvist! Där har man kämpat hela dagen och skuttat sig svettig för att få fram en endaste glad min...
Alltså blev kvällen i gladare tecken än dagen. Även våra kära vänner Rebecca, Patrik och Lucas var på besök. Vi åt gott och stannade uppe till långt in på natten!
Idag blir det julbak hemma hos min moster och självklart är jag och Livan uppe redan! Kl 7 tyckte Liv var en bra tid att stiga upp en lördag som denna. Tack och lov för den svarta dryck som kallas kaffe.


Svårroad bebbe...


Sen kom pappa...





Pyjamasparty

Igår spenderades mestadels av dagen hemma hos Ida och Ville. Liv och Ville hade pyjamas nästintill hela dagen. Mammorna var osminkade och städning var utesluten! Så skönt och befriande utan alla dessa måsten! Bara vara. Bara njuta av våra bebisar och av varandra. Fler utav dessa dagar tack!  För visst är det så, att som mammaledig förväntas både hem, tvätt och mat skötas utan suck och stön. För vi mammor är ju "hemma" hela dagarna. Och får vi inte alla dessa saker gjorda i tid, dröjer det inte lång tid innan det där dåliga samvetet kryper fram. Nej. Släpp det där. Mammaledig är man en så kort period i sitt liv. Och små är barnen inte länge. Njut av dom små och denna tid, för den kommer inte igen. Hemmet står kvar, även om dammsugaren inte flyger fram lika ofta som förut.







Hemma hos Noah & Josefin

Då var det ett besök nere i Breared och Josefins nya lägenhet som stod på agendan idag. Och åh vad fint och mysigt dom hade det hemma. Stort, ljust, öppet och med en helt underbar trädgård!
Mammafika idag och med en sjätte mamma och bebis med på köpet! Josefins syster Emelie och hennes Ella gjorde oss den stora äran. Skiljer bara två veckor mellan Liv och Ella, så det var roligt att de äntligen fick träffats och växlat lite bebisjoddel. Vi åt smaskig kycklingsallad och kladdkaka till efterrätt. Inte att förglömma glögg och lussekatter vid ankomst. Riktigt bortskämda blev vi. På Livans meny idag stod morortspuré. Gott. Har hon tyckt tidigare. Inte idag. Hon spottade och fräste. Skruvade sig och och vart alldeles helgalen i köket! När matstunden vart över var både jag och den lilla odågan helt oranga av morotskriget! Vet inte riktigt vad det var som spökade idag. Kanske förkylningen hon har åkt på. Kanske bara en dålig dag. En större bekymmersrynka och mycket tvätt har hon sett till att ge sin mamma i alla fall...
Efter detta härliga besök åkte vi vidare hem till Veddige. Prat, mat och avlastning är inte fel en onsdag, då pappa är på sitt sedvanliga kallbadhus. Reparerade den där byggnaden lite väl snabbt den här gången va?...



Emelie & Ella







Låt maten tysta mun...


Sankta vad?

Halv nio i morse steg vi upp, jag och bebis. Satte på nyhetsmorgon som vanligt och där var dom. I sina vita klänningar, röda band och Lucian med ljusen i sitt hår. Oj då, 13 december redan idag!
Och Livan som inte ens har något glitter hemma. Stackars liten. Får ta och styra upp något till kvällen, tills pappa kommer hem.
Ida och Ville har varit här och firat med oss i alla fall. De har precis åkt härifrån, var tvungna att åka hem tidigt idag, då Ville skulle ta sin spruta för Thailand. Därför  är det nu alldeles för tyst och ensamt här hemma. Livan sover och här sitter nu en uttråkad mamma som inte vet vad hon ska hitta på. Och ute är det storm.
Tick tack tick tack...







Tiden går fort när man har roligt!

Oj vad dagarna bara har passerat i jättefart! Har inte hunnit med att uppdatera er här på bloggen, så först nu ska ni få äran att se vad vi har haft för oss de senaste dagarna:

Fredag - Lunch hemma hos Marita & Björn, där Liv äntligen fick träffat sin gammelfarmor Elsa och gammelfarfar Arne igen!
Senare på kvällen var vi hela familjen hembjudna till Ida, Mikael och Ville på middag, tillsammans med deras mammagrupp, plus pappor! Supertrevlig kväll med underbar mat och underbart prat!

















På lördag morgon vaknade vi något trötta, efter en toppenfredag! Men det var bara upp och städa lyan, då vi på kvällen skulle ha lite förfest innan julbordet med Ludvigs jobb, nere på kurorten. Detta var också kvällen vi skulle lämna bort Liv för första gången över natten. Fy vad nervös jag var och var inte långt från gråten när de kom och hämtade henne och hennes välpackade skötväska. Men. Det gick jättebra! Glad som en solstråle och på sitt bästa humör hade hon charmat dom alla där ute i Veddige! Hade också sovit hela natten och inte alls varit så nervig och orolig som hennes käre mor varit här hemma. Känns så skönt att ha lämnat för första gången och att det gick så himla bra. Man vet ju aldrig förrän man har provat. Och mormor och morfar ser nog redan fram emot nästa gång. Utan tvekan!
Julbordet på Kusthotellet, Kurorten var över förväntan! Maten smakade fantastiskt och med både live-band, härliga människor och finfin miljö kunde kvällen inte bli annat än lyckad!
Men efter alla dessa fullspäckade dagar, så ska det faktiskt bli riktigt skönt och härligt med en helt vanlig måndag igen...









Julbak!

Fem mammor. Fem bebisar. Slå ihop detta med julbak, så har ni vår dag idag! Kan verka omöjligt och en aning stressigt att baka julodis med så många bebisar, men attans vad bra det gick! Till ljudet av julmusik och Ebba i sin julröda velourdress, entrade vi tröskeln hemma hos Emelie, kl halv elva i förmiddags. Trillade ut igen, mätta och glada, gjorde vi inte förrän kl fyra! Jisses vad fort dagen gick...
Det gjordes rocky road, mandlar och julkola. Sött och gött!


Hela tre veckor sedan var det vi sågs allihopa! Och äntligen har alla bebbar tittat ut. Vilken lycka!

Fick hålla underbara Noah för första gången. Som vi har väntat och längtat.








Nu när alla knoddar anlänt, så var det bara tvunget att lägga upp på rad!

Oskar ville krama Liv litegranna...

...och tjejerna ville hålla hand...


Väl hemma igen har Livan och jag dansat loss i pyjamas hela kvällen till alla möjliga barnvisor. Skrattat och dansat tills vi blev alldeles svettiga. I och med att pappa är på kallbadhuset ikväll, så blev detta min träning för kvällen!
Nu inväntar jag Ludvig och Emil. Ska tydligen bli fotbollskväll här om en liten stund...
Ge mig ett glas vin, så överlever jag nog...


Ett måste denna bok, då sångregistret tryter. Medföljer även en cd-skiva med alla låtar på. Passar perfekt med en morsa som är tondöv och allt annat än musikalisk!

Vetemjöl och bulgur...

...är nu något som numera finns här hemma på Kyrkogatan igen. Ikväll har jag och Ludvig storhandlat! Och det rejält! Fick hämta en extra kundvagn det sista för att frakta allt till bilen. Äntligen har vi mat hemma höll jag på att säga, men typ så har det varit här ett tag. Har ekat i både kyl, frys och skafferi, så känns underbart att ha fullt upp med en massa gott! Livan var hemma hos farmor och farfar under stunden vi handlade och hade varit på sitt bästa solskenshumör fick vi veta när vi kom tillbaka för att hämta henne. Bra att hon sköter sig den lilla snäckan när vi lämnar bort henne!
Har annars haft en superdag hemma på Syrénstigen. Säger "hemma" för att det är just så jag och Liv känner oss där. Hemma. Och Liv har varit lite smått galen idag. Pratat, skrattat, rullat runt på golvet och ätit massor! Idag stod köttfärs och moslåda på menyn till de vuxna och morot och potatis till den lilla. Hon fick även smakat på Villes gammelmormors äppelmos idag för första gången. Gick hem det med, en aning surt bara. Hon grina lite roligt mellan skedarna! Och Ville som har två tänder på gång. En som har kommit upp en liten bit, som han idag fick borstat för första gången! De må vara små, våra älskade bebisar, men stora saker sker varje dag...








God morgon!

Tidig morgon för hela familjen idag! Kl 7 vaknade vi alla pigga och glada. Liv sover heeeela nätter nu, utan att äta. Detta har hållt i sig i ca 2 veckor snart och är fantastiskt skönt!
Nu har vi svirat om för dagens bravader, som blir hemma hos Ida, Ville och Malin!
Ser ut att bli en toppendag!



Heja!

Rebecca och Lucas var som sagt över hos mig och Liv och åt lunch idag. Spaghetti och kättfärssås. En klassiker! Även Ludvig kom förbi och gjorde oss sällskap!
Sen gav mammor och barn sig ut på stan för att leta klappar till nära och kära. Liv kastade in handduken direkt och sov sig igenom hela stadsvandringen, men Lucas var mer uthållig! Men till slut gav även han upp. Envisa mammor som bara vill handla och handla! Vi avslutade stan med ett besök på Resia. I sommar planerar vi nämligen, att tillsammans åka till GREKLAND. Ska bli så mysigt och underbart kul att ha att se fram emot! Kidsen kommer bli saliga. Allra minst vi föräldrar!
Först funderade vi på Thassos. Skall vara en mindre ö, med små fina sandstränder, annars är det ju mestadels stenstränder i Grekland. Så sand en aning mer barnvänligt. Ett annat alternativ är Kefalonia. Är det någon som har några tips på barnvänligt och mysigt Grekland, så är jag mer än tacksam för tips och råd!
En toppendag har vi haft, som tro det eller ej, även avslutades med en timmas svettigt träningspass nere på gymet. Rebecca fick jag lurat med mig! Känns underbart gott i kroppen. Äntligen är första passet avklarat. Nu är det bara att kämpa vidare. Inga ursäkter.






Äntligen!


Se där ja! Går om man vill...

Resten av julen på Kyrkogatan 8 ser bland annat ut såhär...




Allergisk mot tomtar, men denna lilla fick följa med...

Fortsättning följer...
Ska nu börja med lunchen. Rebecca och Lucas är på ingång...



(Stol)t bebis!


Liv sitter i farmor och farfars nyinköpta barnstol!
Något vingligt än så länge, men liten börjar bli stor...


2:a Advent

Redan andra ljuset tänt. Julen närmar sig med stormsteg. Och ännu är inte julgardinen uppe. Har tjugo dagar kvar till jul nu, målet är att få upp den innan dess i alla fall.
Igår var vi ute i Veddige på middag! Min moster och hennes familj tittade också upp och gjorde oss sällskap. Blev en toppenkväll, med mycket god mat som pappa hade lagat åt storfamiljen! Liv var på gott humör och charmade oss alla! Och lilla Noah, som helt plötsligt blivit stor i jämförelse med Livan var på bästa humör han med! Sprang som vanligt runt som ett vilddjur och hjälpte pappa med både matlagning och fika!
Idag har vi haft en liten städdag hemma. Ikväll åker jag till IKEA för att inhandla lite barnstol och annat välbehövligt med min mor och far. Hoppas på att alla inte tänkt samma sak denna söndag. Får panik om det är för mycket folk. Kan vara ett av det mest ansträngande och ångestframkallande ställe på jorden. Men vad vore Sverige utan det!







L som i Lördag!

Åhh vad mysigt vi hade igår kväll hemma hos Beccis, Lucas och Patrik! Tyvärr sov lillkillen när vi anlände, så den lilla krabaten såg vi inte skymten av på hela kvällen. Liv följde efter och sov kort därefter också, så det blev en kväll i de vuxnas tecken istället. Mycket vin och skratt och lika trevligt som alltid när vi träffas!




Idag har vi haft sovmorgon, hela familjen. Vi sov till halv elva. Gud så skönt.
Sen kom min pappa och hälsade på. Liv sken upp som en sol när morfar kom, tycker så mycket om honom!
Sen åt vi frukost och drack kaffe ihop. Ikväll träffar vi morfar igen, då vi ska ut och äta god mat i Veddige ikväll. En lugn och härlig afton att se fram emot.
Ha en bra lördag alla ni!


Fina fredag!

Livan börjar ta an buffningsmetoden. Testat hela dagen och funkat varje gång. För bra för att vara sant! Ingen mer vaggning till sömns. Tack för det säger min rygg och mina axlar. I och med att lilla krypet numera väger 6,8 stadiga kilo så blir det en del att bära på en hel dag!
Fredag igen. Hur kan det gå så fort?! Idag har jag och Livan haft besök av farmor och farfar på lite förmiddagsfika. Med sig hade dom den sötaste lilla julklänning jag skådat! Så fin hon kommer vara i den på julafton, lilla knodden!
I eftermiddag har jag och Liv sprungit en sväng på staden. Inhandlat en gardinstång bland annat, som självklart inte passade fönstret, samt att jag i lite lätt vrede råkade dra i den lite för hårt, så att fanskapet gick sönder! Nu är det konstaterat - är inte meningen att jag ska få upp någon jäkla gardin i köksfönstret! Har nu lagt detta problem åt sidan och låter min käre man ta hand om den huvudvärken imorgon. Istället firar vi nu fredag och helg! Ryggbiff och hemmagjorda klyftpotatis, med vitlökssås står på menyn. Efter middagen beger vi oss iväg hem till Patrik och Rebecca på lite chips och vinafton!





Sjukstuga!

Feber och förkylning och inte nådigt heller! Det är vad lilla jag har haft för mig i fyra dagar nu. Äntligen feberfri, men förkylning som forsar likt aldrig förr! Som tur är har Liv klarat sig än så länge, peppa peppa!
Ingen höjdare att vara sjuk, med en liten bebbe hemma på köpet, men nu har vi testat det också!
Idag kände jag mig något på bättringsväg, så Ida och Ville har tittat förbi på lite fika och mat! Så kul att äntligen få träffa dom. Var evigheter sedan! Och Ville som kryper mer och mer för varje gång och nu också med två nya gaddar på gång! Ojoj!
Nu är vi ensamma igen, Liv fick ett större sammanbrott här för ett tag sedan. Vi skulle försöka oss på den nya "buffningsmetoden", som Ida och Mikael kör med Ville nu! Den funkar som en smäck på honom, men Livet blev mest rasande och skällde ut mig efter noter. Efter en dos mat till, så somnade till slut den lilla snäckan. Tar nog några dagar att vänja henne. Tålamod är en mammas bästa vän. Varför vi då kör denna metod helt plötsligt, då äntligen lillan sover hela nätter? Kruxet är det att hon bara somnar om man bär och vaggar henne till sömns. Hon har ju haft en mindre åskperiod ett tag nu och har då krävt lite mer närhet, har vi trott. Mysigt?. Jovisst, lagom tills det att hon nu vägrar att bara lägga sig själv i spjälisen och somna av sig själv. Katastrof och helt omöjligt! Så därför nu buffningsmetod. Heja Anna Wahlgren. Tror jag hon hette...
Med niagarafallen ur bägge näsborrar, skall jag också snart bege mig neråt till Kurortsstaden på lite jobb! Det är tjejkväll och jag ska ha hand om en liten makeup-hörna och ge lite tips och råd. Ska bli kul att få komma ner och ands lite vuxenluft!
Bilder från dagen hittar ni hos Ida, säkerligen inom kort!
Glad torsdag på er!

RSS 2.0