Fridas!

Då var första julbordet avverkat! Denna gång på Fridas, med Ludvigs jobb! Fantastiskt mysigt och jätte-jättegott. Men vi var nära att missa det, för käre Ludvig hade tagit fel på tid. Enligt honom skulle det börja kl 16, men kvart över tolv får han bekräftat att det börjar kl 13! Panik, men så typiskt Ludvig! Men vi fick piffat till hela familjen, tro det eller ej, och med endast 5 minuter sen ankomst får man väl vara nöjd ändå.
Förra året vi var där så var det snöstorm, idag var det ingen snö, men blåst som hette duga! Liv var med såklart, första julbordet för hennes del. Kommer inte bli det sista.
Nu ligger vi mätta och trötta på soffan! 1:a advent och ytterligare en dag närmre jul.





Bebismöte!

1:a advent

Hua!! Livet bestämde sig för att vakna, piggare än någonsin, kl 7.00 imorse. Fantastiskt!
Då jag är så snäll och omtänksam, lät jag pappa ligga kvar och sova...
Så här sitter vi nu. Mamma och bebis, med tända ljus och morgon-tv på. Omänskligt tidigt, men obytbart.

Härlig fredag!

Ikväll är det bjudning på Kyrkogatan! Rebecca, Patrik och Lucas är här! Nu blir det glögg och sen en massa god mat och rödvin! Trevlig helg på er!


Livan klädd för fest!

Lucas på gång!


Nya smaker!

Idag gjorde vi det! Vi testade ge Liv lite smakportioner. Premiärmiddagen blev morot och potatis och som hon gillade det! Haha var en fröjd att se den lilla få det i munnen och sakta men säkert suga i sig det färgglada! Inte en grimas hon gjorde, var bara helt exalterad och ivrig över att få mera! Den här lilla tjejen slutar man aldrig förvånas över...
Ikväll har jag och mannen haft lite julstök hemma, med lite glögg som förstärkning! Juligt värre! Imorgon skall det inhandlas lite blommor att förgylla stämningen med...
God kväll på er!



Spänd av förväntan!


Mmmm...

Julstämning!

Idag har mamma gjort oss sällskap! Vi har käkat god lunch och gått uppfriskande promenad i påskbergsskogen. Nu är jag hemma i veddige och hälsar på och jag och Liv ska även stanna över natten. Tänkte att vi skulle förbereda den lilla inför den 10e december, då lillan ska sova över här hos mormor och morfar själv, för första gången! Den lilla är ju i stort sätt uppfödd här ute, men i alla fall. Har idag även fått smaka på årets första glögg och till detta en liten lussekatt! Ljuvligt! Snart första advent och stämningen börjar smyga sig fram...
Första julen med Livan - så underbart!




Bilder från dopet!















Att föra sin talan...

Måndag och mammagrupp på BVC igen. Idag har logopeden varit och hälsat på. Mycket spännande information, gällande de små och deras talförmåga. Och visst pratar knoddarna redan. Kanske inte med ord ännu, men med så mycket annat. Ett bekymrande, bestämt skrik mitt i natten, som ekar genom sovrummets väggar, då är jag hungrig! En sorgsen blick och darrande läpp, då vill jag bli buren, inte ligga här själv på golvet. Ett hetsigt joller och gurglande, då är jag arg på mina leksaker, då de inte vill komma in i munnen på rätt sätt! Händer som åker upp bakom örat. Händer som gnuggar ögonen, visar att john blund är på väg...
Visst pratar dom med oss. Hela tiden. Och visst är det väl så, alla mammor och pappor, att ett leende säger mer än tusen ord. Ett skratt som bubblar upp ända nerifrån magen. Det är magi det.


Vincent & Liv!

Molly!


Livs dopdag!

Liv Elsa Berg. Det är vad den lilla solstrålen ska heta! Äntligen vart den lilla döpt.
Solen sken över Nösslinge kyrka och det blev en alldeles underbar eftermiddag! Liv var så snäll och lugn hela tiden. Inte ett knyst i kyrkan, bara alldeles jätteglad och nöjd med livet. Jag tror att hon kände de goda energierna från sin gudmor Ida, som höll sig coollugn hela tiden, även gudfar Emil skötte sig exemplariskt! Vår präst Andreas gjorde även han ett riktigt bra jobb, lättsamt och glatt - precis som vi ville ha det! Modiga Selma sjöng den fina sången "Du finns inom mig", från disneyfilmen Tarzan. Ni kan lyssna på versionen här. Och precis i slutet av dopet, överraskade Selma, Karin och Marita med en sång! "Lilla liv". Då gick det inte att hålla tårarna borta längre! Bättre avslutning gick inte att få! Finner inga ord...
Sedan firade vi vidare i bygdegården, intill kyrkan där det bjöds på smörgåstårta, prinsesstårta och presentöppning!
Stort tack till alla ni som var med och firade Liv, denna stora dag. Vi är så glada och tacksamma!

Bilder kommer imorgon, men hos gudmor finner ni smakprov så länge...

Happy feet!

Då har lilla Livet funnit sina fötter också! Igår natt/morgon inträffade den stora händelsen, kl 04.30. Mycket stort! Detta firades med promenad och bebisgos hela dagen, på kvällen var vi bjudna hem till Emelie, Johan och Ebbis! Karolina och Fredrik var där med sin Elton med! Hade en jättetrevlig kväll, där det bjöds på tacos och härlig halloncheesecake-aktig sak till efterrätt! Smaskigt värre!
Idag har vi förberett för dopet imorgon, vi har varit och dukat och fixat i bygdegården vi skall vara i efteråt. Var en ganska liten bygdegård, men otroligt mysig! Kommer bli jättebra! Vi har även fått provat dopklänning och mössa och de passade bägge två! Vilken tur! Den lilla växer ju så det knakar som ni märker här, så en aning nervösa har vi vart över detta lilla tygstycke!
Nu är vi hemma igen. Snart kommer Ludvigs systerbarn Hugo och Selma hit och leker med Liv. Sen ska vi fyra på bio. Hugo och Ludvig på Tintin, jag och Selma på Twilight. Igen?! Jag vet, men inget mig emot. Tvärtom, ser den gärna igen! Sen kommer resten av Ludvigs familj hem till oss och passar knodden och förbereder god middag tills vi alla är hemma igen!
Vår kamera sviker fortfarande, men kommer att uppdatera bilder från helgen, samt dop imorgon kväll! Lovar!

Klippstuga!

Åhh då såg man normal ut på skallen igen! Risbusken är åtgärdad och jag har bästa Nicole att tacka för detta! Så sjukt duktig hon är! Har inte varit så här nöjd med håret på mycket, mycket länge! Så tacksam och glad! Nu kan jag känna mig lite fin till dopet, som nu närmar sig med stormsteg! Jisses, jag börjar bli lite lätt nervös nu. Kan inte riktigt säga varför. Konstig känsla bara.
Annars har denna dag varit i slappaste laget, jag och Liv har lekt och myst hemma hela dagen lång. Fick också sovit bägge två en stund nu i eftermiddag, då vi somnade till en talbok. Inbillar mig att Liv låg och lyssnade med spända öron hon med!
Imorgon är det fredag. Underbart.


Lek och en massa godis - En bra kombo!


Även Mikael fick snyggat till sin kalufs denna kväll!

Att vara ett Twilightfan!




...är något man kanske borde prata tyst om, men nej, jag kan inte hålla med de personer och kritiker som inte tål den fantastiska kärlekssagan mellan vampyren Edward och hans innerliga kärlek Bella. Jag själv bara ÄLSKAR dom! Precis varit och sett Breaking Dawn nu och är som förtrollad. Bröllopsscenen och smekmånaden..ojojoj..jag grät och skrattade precis lika mycket som de andra, dock mestadels 14-åriga tjejerna, men kan stolt säga att det är en av dom bästa filmerna jag sett! Kan inte förstå att jag ska behöva vänta ytterligare ett helt år till för uppföljaren och den allra sista delen...
Förutom bio har vi varit hemma hos Ida och Ville idag på deras mammafika! En jättemysig dag, där Ida bjöd på underbar mat! Även Livet fick suga i sig lite annan näring än mjölk idag. Och då bokstavligen SÖG hon på en morot som vi skalade till henne - och i barnstolen, hör och häpna! Hon var så duktig och moroten var mycket uppskattad. Tänk så otroligt att få känna nya smaker för första gången! Lilla gumman, vad glad och överraskad hon blev! Nästa gång ska vi nog prova en broccoli. Haha tack Annelie för det fina tipset. Riktig succé!


Smaskens!

Ville the man!

Mio!

Vilda!


Powertalk och powerwalk!

Idag har jag och Livan varit värdinnor för veckans mammaträff! Alla mammor och bebisar var med, utom Josefin och hennes lillprins! Ser vi fram emot att träffa mycket snart! Även Ida och Ville gjorde oss sällskap, så roligt! Fullt hus och full rulle! En massa härligt tjöt, kaffe, mat och bebisgos! Från tidig morgon till sen kväll håller vi på! Avslutade eftermiddagen med en riktig långpromenad - nästan två timmar var vi ute med de små liven och jisses vad dom sov! Frisk havsluft och de små hamnar i koma!
Den lilla är ute på vift i vagnen även just i detta nu - jag och bebben hann inte mer än hem och äta, så var det dags för pappa att ta över promenadskor och vagn och bege sig iväg tillsammans med Johan och Ebba, på promenad ner till kusthotellet.
Så här sitter jag nu. Helt ensam. Verkligen helt ensam. Oj vad konstigt det känns. Så tyst, men så alldeles underbart!









Du fina pappa!

Då var det farsdag och Ludvigs första sådan! Detta firas tyvärr idag på olika håll, vi hade en stund tillsammans nu på morgon och förmiddagen, men sen ska Ludvigs pappa Björn firas ute på Ästad gård och min pappa bjuder på god mat hemma i Veddige! Tråkigt, men lagom till kvällen möts vi upp igen och fortsätter firandet! Så nu är jag ute på landet igen, och i och med att presenten till min pappa i år blev bus och gos med sitt första barnbarn, så är Livan med mig här ute!
Lördagen sprang iväg, vi, eller Ludvig, Emil och Björn hade fullt upp med flyttlass ner till huset. Jag, Marita och Liv mös mest runt i nya fina huset, packade upp glas och fikade utomhus! Så underbart fint det blir! Med det största altandäcket jag skådat och med havet som närmsta granne, kan det inte bli annat än succé!
Kvällen spenderades hemma hos Patrik, Rebecka och Lukas! De bjöd på grillat, underbart gott i november månad! En jättetrevlig kväll, med många många skratt! Tack fina ni!
Och herregud, snart måndag igen och fullt upp med mammagrupper ( 3 st denna vecka) och sen blir det en massa förberedelser inför dopet på söndag! Låt Livs åskmolnsvecka skjutas upp en vecka till!

 Njut alla pappor på er dag!


Världens finaste pappa!


Apelviken!





Frukost (och Liv) på bordet!

Lördag morgon och solen skiner! Härligt! Precis gjort oss iordning för en promenad på stan och sen blir det hjälpa till med Ludvigs föräldrars flyttlass ner till nya huset! Spännande, till veckan flyttar de antagligen in! Apelviken nästa!




Fredag igen!

Oj då var det fredag igen! Tycker det är fredag och måndag hela tiden! Veckorna går alldeles för fort! Idag har vi haft besök av Ida, Ville, Emelie och Ebba! Jag bjöd på Knorr´s färdiga tomatsoppa, med creme fraiche och toast och efter det lite flottiga wienerbröd som ingen orkade äta av! Mycket trevlig start på denna dag! Efter detta begav jag och Livet oss ut på långpromenad. Vädret även idag helt underbart!
Nu nalkas det snart kväll och Ludvig kommer snart hem! Ikväll blir det bara lugnt hemma, med god mat, lite vin och mys i soffan! Inte illa det heller!
Trevlig helg!







Öken!

Bloggtorka? Onej, bara en kamera som är väldigt sönder..har därför mest bara gått runt och varit som ett åskmoln i några dagar och inte alls vart sugen på att bara uppdatera en massa tråkig text. MEN, nu kunde jag inte hålla mig längre! Med en massa fina bilder på lur, så har ni en massa smarrigt att se fram emot vid ett annat tillfälle...snart förhoppningsvis..kamera är inne på lagning!
Vad vi har hittat på dessa sex dagar som vi varit borta...jodå:
Lördag: Blev en härlig utedag hemma på landet med långpromenad och lunch utomhus! Smaka på den i mitten av november, då det annars var snö för ett år sedan! På kvällen blev vi bjudna hem till Malin, Kryckan och lilla Sixten på middag. Och vilken middag! Så lyxigt och alldeles jättetrevligt! Sen hemgång blev det med!
Söndag: Hemma heeeela dagen! Något trötta, men det var det värt!
Måndag: Ingen mammagrupp på BVC tyvärr, var fullt upp med annat smått och gott!
Tisdag: Hemma hos Ida och Ville, promenad dit och hem, hurtigt värre! Älskar våra tisdagar!
Onsdag: Underbar mammagruppsträff hemma hos tillfrisknade Helena och Oskar! Bjöd på ett vilt tema denna gång, med ren och lingontårta! Supergott! Längtar redan till nästa tisdag som blir hemma hos mig och Liv.
Idag: Städat lägenheten och gått långpromenad med farmor! Livet har haft på sig sina första par jeans, som hon fick av farmor Marita idag, mycket stort! Och höjdpunkten - Att få träffat Josefin och hennes nyfödda lillprins, som var nåt av det sötaste jag sett! Är verkligen ett mirakel varje gång! Avundas verkligen det hon går igenom nu, en helt underbar tid som inte går att beskriva!
Har avslutat denna fina dag med en kvällsfika. Min moster Leni och min kusin Janice kom över och hälsade på! Livan har därmed fått sitt åttonde par skor, denna gång ett par helt underbara UGGS! Tusen tusen tack fina ni! Underbart att ha familj inom skobranschen!
Ses imorgon mina vänner och försök ha överseende med mina kassa mobilkort en tid framöver...


Liv glad i sina nya jeans!

Leni och Janice!

Nyförvärven - Varma skor och vantar!

Fint - Fler skor än mamma, 14 veckor gammal...





En dag på staden och en kväll på landet...

Då fick vi träffat mina fina kusiner Anthon och Joseph idag, även deras mamma Tina, min mamma och Lisa också! De kom till staden och hälsade på, vi strosade i affärer och käkade lunch, sen avslutade vi med fika hemma hos oss. Nu har hela gänget åkt hem igen och nu inväntar vi pappa och bil. Ikväll blir det hem till landet och mina föräldrar. Andas lite lantluft är aldrig fel. Dessutom är pappa ute på vift ikväll och mamma och bebis får roa sig på egen hand!
God fredag på er alla!





Weddish ikwäll!

Fredag!

Vi var uppe tidigt i morse, jag och bebis! Så nu har vi klätt om, käkat några gånger och bajsat tre gånger. Nu är vi redo för att möta stan med moster, kusiner och mormor!
Hej och hå! Vi ses i eftermiddag!



Höstigt och mammigt!

Halv elva var klockan då Livet steg upp idag! Man kan ju tro att hon gottade sig och tog sig en rejäl sovmorgon, men nej skulle nog inte riktigt beskriva det på det viset. Anledningen - en katastrofnatt, varav vi skulle testa det nya tipset vi fått från BVC, att väcka det lilla knytet runt den tid vi själva går och lägger oss, iom att hon lägger sig så tidigt som 7, halv 8. Sagt och gjort. Vi väckte lilla trollet vid 11, matade, med en bebis som knappt visste var hon var eller hette...men men mat fick hon..och tanken med detta var ju då att hon skulle hålla sig heeeela natten, men nej det gjorde hon iiiiinte...
Istället vaknar hon med kiss över hela ryggen på grund av överfylld blöja och magknip två och en halv timma senare! Super!! Otröstlig dessutom! Så på det igen, mat och ny blöja och med en mamma och pappa som kastar galla på varandra i ren trötthet och frustration, kan ju inte natten bli något värre - jodå - lille korven vaknar 3 timmar senare, ledsen och ja - hungrig igen!
Så nej, Liv vart helt slut hon med, så därför uppstigen vid halv elva imorse...
Det var vår natt det, över till vår dag och något mycket roligare - mammafikan hemma hos Karolina och Elton! Där bjöds det på ceasarsallad och min favorit - chokladbollar! Stor saknad dock efter Oskar och Helena som var förkylda! Annars hade vi det gottigt hela dagen, som även denna gång avslutades med en långpromenad. Och idag mina vänner, kan ha varit den finaste dagen ute på länge...







Kommsi kommsi!



Då var det November...

...och 1 November inleds med en glad och icke febrig Liv. Som hon sov efter sprutorna, 8 timmar i rad! Och sen jättebra även hela natten. Ingen feberfrossa eller gnäll alls, vilket vi var lite smått oroliga för! Imorse vaknade en precis lika glad unge som tidigare mornar! Kanske kände hon också på sig att bästisen Ville skulle komma på besök med...
Alltså har Ville och Ida gästat oss idag, lika roligt och mysigt som alltid! Tisdagar är lite utav vår dag numera, börjar bli en vana - en mycket god vana! Ville och Liv dagissov idag också, duktiga bebbar!
Efter detta härliga besök, väntade nästa härliga besök. Vår fina vän Anna-Lena kom och hälsade på! Med fina gåvor dessutom! Både till lyan och till bebis! Så kul att få träffa henne, var alldeles för längesedan! Vi åt frallor och flörtade med Livet, som nästan var på sitt bästa humör.
Nu är man hemma från kvällsprommis och snart blir det gamnacke i soffan...helt slut efter en underbar dag!



Varför så förskräckt?!






Så fint!!

RSS 2.0