Äntligen!

I lördags hände det. Vi kidnappade Ida! Som vi har väntat, längtat och smort planer inför denna dag och detta event! Hon blev inte tagen på sängen, utan hos frisören! Fullkomligt överraskad och överrumplad blev lilla Fru Johansson utav oss 12 skrikande damer, som stormade in på salongen kl. 10.00!
Vi grät och vi skrattade. Drack skumpa och drack skumpa!
Sen hade vi plötsligt bråttom. Dagen var fullspäckad och ingen tid skulle spillas...



Bra med lite mat i magen då det senare bjöds på SALSA!


Passade Ida som handen i handsken!
Så med somrig dräkt och hollywodhår kunde det inte bli annat än succé!
Vi andra trähästar. Alltså jag. Stod där bak och svettades...

En god lunch och en solig eftermiddag avnjöt vi ute på Ästad gård.

Kvällen bjöd på festligheter i form av Tapas, pinsamma filmer, bildspel
och ännu mera god dryck...














Så grattis än en gång du fina Ida!

Monster!

Kanske låter lite hemskt, men det är vad Liv har agerat som under en tid här hemma. 6månaders-trots kan det kanske kallas. Fy sjutton. Som om det inte vore nog med uppstigning vid 5.00, så kan jag även nu meddela att hon vägrar sova dagtid och gnäller och gnyr vad jag än gör! Inte så vidare härligt.
Men efter lite läsning, samt tips och råd från mina kära mammavänner, har jag nu fått lite mer förståelse för detta beteende. Just nu är det nämligen mycket som är på gång i trollets huvud. Hjärnan utvecklas och förståelsen för avstånd börjar bli mer uppenbart. Något krävande, då man ger allt och lite till och tacken fortfarande är - en icke nöjd bebis. Men men, 6 månader är hon inte för alltid. Vi närmar oss 7 med stormsteg.
Men har vi otur så är detta bara början...


Vi har haft mammaträff hemma hos Emelie & Ebba!
Oskars keps var mycket populär!


Till slut fick söta Elton prova den med!






Hugo, Selma, Karin och Johan har varit på besök. Vi hann inte träffas så mycket som vi velat, men en grillkväll hann vi med i alla fall!


Vi har även haft finbesök av Annelie, Nicole, Vilda och Mio!


Liv skällde och gnällde...

Förutom när det nalkades ostkrokar...

Ett konstverk!

Och jag känner konstnären. Kan vara bra att veta, den dag han blir känd. För det kommer han att bli, så obeskrivligt duktig och originell som han är.
Denne kille. Denne Hugo...
Tusen gånger tack för denna fina tavla. Kommer pryda Livans vägg som en smäck!




Sång, dans och dålig sömn...

Det är bland annat vad vi har haft för oss de senaste dagarna. I fredags var vi på nybyggda bilioteket med våra bebbar, på en mysig sångstund. Efter detta hinkade vi i oss en god fika. Grymt mysigt har det blivit på nya bibblan, Komedianten som det numera även så vackert kallas. Säger som en kär vän sa till mig, man känner sig sådär lite "kulturell" när man är på besök där. Och det stämmer. När som helst känns det liksom
som om självaste Ernst Billgren ska strosa in genom de stora glasdörrarna. Det vore väl något...


Liv vaknar numera mellan kl. 05.00-06.00. Ingen höjdare direkt....

Många mammor och bebisar var sugna på morgonsång!




Sen följde Rebecca & Lucas med hem och bakade paj inför kvällen...


...som blev en tjejkväll nere i Apelviken med Marita, Agneta och Anna-Lena!
Vilken kväll. Bubbel, god mat och en massa, massa rödvin! En oförglömligt trevlig kväll, som snart ska göras om igen!






Vi tänker dock inte berätta hur vi mådde dagen efter...

Dagarna går...

Och tiden går så snabbt. Snart är det helg igen!
I onsdags fick jag och Livan äran att få vara med hemma hos Mikael och Ville på deras, numera kallad, föräldrafika. Yes yes. Nu är det både mammor och pappor med i gänget. Ida och Jenny jobbar för fullt, så nu sätter superpapporna Mikael och Linus in en andra växel! Och Mikael imponerade på oss alla. Så fixig och trixig, ordningssam och lekfull. Allt som en pappa ska vara! Vi åt smarriga tacos och kaffe till förbannelse. En jäkligt fin dag helt enkelt!
Kvällen avrundades med frallfika och rödvin, tillsammans med Angelica! Kul att träffas och ta igen förlorad tid, då vi inte setts på mycket länge! Hon är underbar denna kvinna...





Kärlekens dag

Alla hjärtans dag. En fin, varm och röd dag. En dag man numera också får dela med sin lilla Liv! Dock inte så länge, då det vart tisdag och jobb för min del. Vi fick morgonen tillsammans i alla fall. Och den var guld värd. Sen var det dags att sprida kärlek på Ekotvätten istället...
Kvällen blev tyvärr inte vidare romantisk den heller. Ludvig kom hem från jobbet, puss i dörren och sen stack jag och tränade. Jag kom hem, puss i dörren och det var dags för Ludvigs träning. Where is the love?!
Kvällen gick till att bada trollungen, testa hennes nya badrock, borsta gaddarna, samt buffa i en kvart (!!), innan John Blund kom och hälsade på.
Vi har faktiskt ätit middag ihop. Ludvig och jag. Tro det eller ej.
Men en sak vet jag. Och det behöver inte vara en dag som denna för att påminna mig om det.
Jag älskar er, finaste Liv och Ludvig...
Jag älskar min familj och mina vänner...
There is the love!









Borsta bissarna!

Japp. Två små gaddar har letat sig fram. TVÅ stycken!! Yttepyttepyttesmå, men de finns där. Söta, men aj så vassa! Passade därför mycket lägligt att det idag trillade ner en tandborste i vår brevlåda. Ikväll blir det borsta för första gången.
En annan stor nyhet - Fick träffat lille William igår för allra första gången. Mycket stort. Han var mycket liten. Och alldeles underbart söt! Man glömmer verkligen fort hur små de egentligen är precis där i början. Vägde som en liten fjäder i jämförelse med Livan. Liv blev alldeles till sig av besöket och ser nu fram emot fler härliga besök med det lilla knytet!
Idag har vi haft mammaträff hemma hos oss på Kyrkogatan! Couscoussallad, miniglassar, bus och en massa bebisar. Underbart! Precis som det ska vara!















Sugen på en kaka?

Då finner ni dessa härligheter hemma hos Livan på Kyrkogatan! Dessa små sötsaker fick hon utav mormor och morfar i halvårspresent. Bara älskar dom!
Annars har vi haft en skön hemmadag idag. Vi har lekt, busat och storstädat. Om vartannat. Det är nämligen så det ser ut, när man numera har en liten i sällskapet. Man blir ständigt avbruten. På gott och ont.
Efter ett tag behövde vi frisk luft, så då stack vi på långpromenad med Rebecca och Lucas! Vädret svek definitivt inte idag. Helt underbart.
Även fått tränat denna afton, så snart gör väl gamnacken sig påmind...


Mums!

Pappa hälsade på vid lunchtid!



Champagne en onsdag...

Jajamensan. Igår var det så dags för vigseln mellan Ida och Mikael och jag och Kristoffer hade fått den stora äran att få bevittna den vackra handlingen. Live. Direkt på plats!
Självaste bröllopet ägde ju tidigare rum nere på Surin Beach, Thailand, så att äntligen få fira de lyckliga två kändes rejält efterlängtat!
Det var en mycket fin kväll i lyckans tecken. Kärleken strålar mellan Ida och Mikael. De är som gjorda för varandra. Att få dela en sådan här stund med er betyder otroligt mycket.
Ni två.
För alltid.
Tillsammans.
Finns det något finare...











Arrriiiiba!

Ja så där lät det kl halv elva idag, när Babsan sjöng "Ge mig en spanjor", på Sveriges radio P4, Radio Halland. En kanal jag aldrig lyssnat på förut, men som numera är favoriten, när jag står och masserar mina 12 ryggar (!!). Är det inte önsketimmen, så är det P4 Extra med Lotta Bromé. Även idag, Hallands kallaste dag, fick vi tips av en härdad jägare om hur vi klär oss smartast ute i vinterkylan. Inte dumt alls.
Härligt det där att få komma ut och jobba lite. "Vila upp sig" som jag kallar det faktiskt...
Alltså är tisdagar förenat med arbete numera. Och jag gillar det. Liv har haft lajbans hemma med farmor och farfar och även idag - Smillan! Vovven var om än mer spännande idag tydligen och ögonen var stora som tefat varje gång hon svischade förbi!
Bra också att mamma inte var hemma och såg på allt glufsande och slickande i ansiktet, då hon blir lite lätt nervös när Liv är i sällskapet av en hund. Kan inte riktigt slappna av. Sitter som på nålar...
Kanske skulle ta en massage själv någon dag...



Skit, där åkte jag dit...

Jadå. Så det stod härliga till. Inget nådigt magsjukevirus det där. Onej. Behöver inte säga mer än att jag sov på toaletten hela natten mellan torsdag och fredag...
Ludvig har mirakulöst klarat sig. Hur han nu bär sig åt.
Nu är vi friska igen. Tror vi. Har i alla fall mått bra sedan i fredags. Liv har återfått aptiten rejält och äter nu med stor glädje upp en hel vällingflaska. Morgon och kväll. Mammas magsäck har däremot krympt till ett russin. Har först ikväll kunnat få ner vad som kan kallas för en portion mat.
Helgen har därför gått på halvfart. Allt har tagit lite längre tid och varit något jobbigare. Liv har varit något tyngre än vanligt...
Men nu är det snart ny vecka. Ny luft. Nya spektakel...
Hoppas ni alla haft en härlig helg!


Lördag morgon. Frisk bebis. Frisk mamma.
Därför tog vi oss välbehövlig frisk luft och begav oss ner till Grappa för lite lördagslunch.






Till kvällen trillade vi in hos Patrik, Rebecca och Lucas. Olyckligtvis åkte de också på magkarusellen, men var friska och de enda vi vågade umgås närmre med, tillsammans med våra baskilusker!


I förmiddags var vi och fikade med Johan och Pauline på Mingan.


Sen bar det iväg ner till Apelviken och farmor och farfar.

Där det bjöds på smaskiga majskrokar...

...och andra glufsiga möten...
Liv och Smillan blev bundisar!

Skit också...

Och skit var här igår. Överallt. Hela dagen. Det blev som vi fasade, Liv blev magsjuk. På sin halvårsdag till råge på allt! Så istället för tårta och kramar blev det vätskeersättning och bajslukt. Lilla stackarn vad synd det var om henne. Framåt kvällen lugnade det ner sig och hon kunde få i sig lite utav maten igen. Sen somnade hon gott och sov till tre inatt, då pigg som en lärka och kände sig redo för att ta igen de förlorade matstunderna. Pigg och hungrig - Ett friskhetstecken!
Vi hann, som tur var, känna lite feststämning igår, innan klibbiklabbet satte igång. Liv hann tugga på sina presentsnören och prova dess innehåll och även snälla Rebecca hann komma förbi och gratta. Sen satte det igång. Vi ber till högre makter att Rebecca med familj kommer klara sig helskinnade från detta elände. Våra föräldrar får fira rulltan en frisk dag istället.
Idag har vi mått bättre. Inget räserbajs eller spyfloder att torka upp. Och själv så har man inte vågat känna efter ännu...
Vi fick även lämnat sjukstugan en stund efter lunch, för lite frisk luft och uppiggande shopping. Skönt!
Nu hoppas vi på en fortsatt frisk bebis.
Och friska päron.



Liv hakar på Elton och Ebba med rånarluvan!


Nya favvoleksaken!




Kan bara inte låta bli att bjuda på bilder från morgonens mellanmål, då Liv åt mosat ägg för första gången. Obeskrivligt kul...





Liv 6 månader!

Idag fyller lilla trollungen ett halvår. Inte klokt vad fort tiden har gått. Speciellt de senaste månaderna. Nu vill jag stanna klockan ett tag. Njuta av varje sekund. Varje minut. Varje dag.
Liv inledde sitt halvårsdygn med att kissa genom sin blöja runt halv ett inatt. Sen vart det omöjligt för henne att somna om, så en flaska mat verkade sitta lämpligt på sin plats. Lille bebisen dricker upp hela flaskan och somnar på störten i sin säng. Till vår förskräckelse vaknar hon efter nån timme genom den värsta spykavalkaden jag skådat! Bebis, säng, pyjamas, mamma och golv var nu fyllt av det tidigare nattmålet. Fantastiskt! Så upp och tvätta oss bägge och ännu en gång vänta in nästa sovtåg. Gud bevare mig...
Peppar, peppar så har Liv inte spytt någon mer gång efter detta. Har fått behålla frukost och efter morgonbadet somnade hon gått i en torr och mjuk säng. Dumma mamma och pappa som ger mat mitt i natten, utan att magen ber om det. Vem hade inte blivit spyfärdig!?
Snart ska vi till BVC på halvårskontroll, sen så ska vi ha lite present- och tårtkalas här på Kyrkogatan. Lite fjantigt kan tyckas, men jag skulle kunna fira henne såhär varje dag! Därför får jag hålla mig till halvåren...





RSS 2.0